Partnerrelatietherapie

“Mijn man zei opeens dat hij niet wist of hij nog wel van me hield. Ik schrok daar vreselijk van. Hij legde de vinger op de zere plek. Ons huwelijk was een sleur geworden. Door de relatietherapie hebben we geleerd om elkaar meer aandacht te geven. Achteraf zijn we allebei heel blij met deze ‘wake-upcall’ .

De partnerrelatie staat in deze tijd erg onder druk. Als de relatie niet loopt overwegen veel stellen om dan maar uit elkaar te gaan. Kan relatietherapie in zo’n situatie nog helpen? De meeste mensen verlangen diep in hun hart naar een relatie waarin ze zich bij elkaar geborgen kunnen voelen, juist bij hun eigen partner. Door allerlei omstandigheden groeien partners soms uit elkaar en beginnen elkaar verwijten te maken. Natuurlijk verandert de liefde in een langdurige relatie. De uitingsvormen zijn anders dan toen je net verliefd was. Wat van belang blijft is het vertrouwen dat de ander er voor je zal zijn als het erop aankomt. Een liefdesrelatie draait niet alleen om gevoel, maar vooral om je inzet voor elkaar. Praten met elkaar, conflicten uitonderhandelen, elkaar een eigen speelruimte gunnen. Partners die daar hulp bij zoeken zijn moedige mensen.

Praktische informatie
De relatietherapie wordt tweewekelijks gegeven in sessies van ongeveer 5 kwartier. Vaak is een beperkt aantal sessies voldoende om patronen zichtbaar te maken en te veranderen. In de sessies werk ik met methoden uit de gestalttherapie en uit de Emotionally Focused Therapy (EFT). Tijdens de sessie vraag ik jullie soms met elkaar in gesprek te gaan over wat voor jullie belangrijk is. Jullie krijgen van mij als therapeut feedback en aanwijzingen om jullie gesprek te verdiepen en gevoelens te benoemen. Door de meeste stellen wordt dat als vernieuwend en leerzaam ervaren.

Ik creëer een veilige omgeving waarin jullie kunnen experimenteren met nieuw gedrag en de dingen die jullie samen goed kunnen, leren uitbouwen. Soms wordt ook huiswerk meegegeven om thuis te oefenen.

Op dit moment kan ik geen nieuwe cliënten aannemen